H Athens Edition του IN-EDIT GREECE 2016, ολοκληρώθηκε!

» 

Δε θα δεις πουθενά τόση μουσική! Αυτή ήταν η υπόσχεση που έδωσε το IN-EDIT πριν τη δεύτερη διοργάνωσή του στην Αθήνα και την κράτησε χωρίς καμία αμφιβολία!

Από τις 24 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, το IN-EDIT Festival, βρέθηκε στον ιστορικό κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ για να παρουσιάσει στο κοινό της Αθήνας 11 από τα σπουδαιότερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων και η υποδοχή που του επιφύλασσε το αθηναϊκό κοινό ήταν ενθουσιώδης! Περισσότεροι από 3000 θεατές παρακολούθησαν τις προβολές του φεστιβάλ, για πολλές από τις οποίες τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν από νωρίς!

Το σήμα για την έναρξη του φεστιβάλ έδωσε το “ρομποτικό” δίδυμο από τη Γαλλία. Οι Daft Punk, στο ντοκιμαντέρ “Daft Punk Unchained” μπορεί να μην αποκάλυψαν τα πρόσωπά τους, αφηγήθηκαν όμως όλη την ιστορία από το ξεκίνημά τους, μέχρι την παγκόσμια κυριαρχία. Με τη λήξη της προβολής, οι Laternative (EnLefko 87,7) πήραν θέση πίσω από τις κονσόλες που τοποθετήθηκαν στο φουαγιέ σε συνεργασία με το Φίλιππο Νάκα και το πάρτυ μεταφέρθηκε στο φουαγιέ του ΑΣΤΟΡ και από εκεί σε ολόκληρη τη στοά Κοραή.

Τις επόμενες ημέρες, στην αίθουσα του ΑΣΤΟΡ, η σόουλ του James Brown, η ποπ των Backstreet Boys, η ροκ του Kurt Cobain, τα φλαμενκο του Paco de Lucia και η heavy metal του Lemmy Kilmister συνάντησαν την ποπ-ροκ των R.E.M., τα γεμάτα συναισθήματα και ένταση τραγούδια των Μαλιανών μουσικών και την πρωτοπορία των Residents. Η προβολή του ντοκιμαντέρ που καταγράφει την σύμπραξη της “Αγίας Τριάδας” David Bowie, Lou Reed και Iggy Pop, ήταν sold out ήδη πριν την έναρξη του φεστιβάλ και έτσι προγραμματίστηκε μία έκτακτη μεταμεσονύκτια προβολή για το βράδυ της Παρασκευής.

Όλα τα “ελεύθερα πνεύματα” της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, συναντήθηκαν στην Αθήνα στο In-Edit Festival Greece. Η Sol Beer δε θα μπορούσε να λείπει! Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με το “SOL screening” του ντοκιμαντέρ “Amy”, το οποίο βραβεύτηκε λίγες ώρες αργότερα με όσκαρ ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ για το 2016. Η Amy Winehouse εμφανίστηκε στην οθόνη του ΑΣΤΟΡ και μέσα από τους στίχους της αφηγήθηκε την μελαγχολική της ιστορία στην κατάμεστη αίθουσα και οι φίλοι του φεστιβάλ στην Αθήνα ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου. We only said goodbye with words..!

Το IN-EDIT βέβαια είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην μουσική, οπότε το πρόγραμμά του δεν θα μπορούσε να περιοριστεί στη σκοτεινή αίθουσα. Λίγες μέρες πριν την έναρξή του, το Soundcheck Party που διοργανώθηκε στην Εφημερίδα (Σίνα και Βησσαρίωνος), έδωσε μία ιδέα μόνο του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Στον ίδιο χώρο, διοργανώθηκε το Σάββατο 27/2 το μεγάλο πάρτυ του IN-EDIT με την Κλαούντια Μάτολα (Pepper 96,6). Η πρόσκληση έγραφε Come as you are (όπως θα έλεγε και ο Kurt) και οι φίλοι του IN-EDIT, της μουσικής και του σινεμά, έσπευσαν!

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της αφρικανικής μουσικής;”, “Πόσο έχει επηρεάσει τη δυτική μουσική;” αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που συζητήθηκαν στο showcase της δισκογραφικής Terranga Beat, το Σάββατο το απόγευμα στο φουαγιέ του κινηματογράφου ΑΣΤΟΡ, ενώ μόλις η συζήτηση ολοκληρώθηκε, ο Αδαμάντιος Καφετζής παρουσίασε παλιές και νέες αφρικανικές μουσικές.

1    |   2    |   3    |   4    |   5    |   6    |   7   >  >>>