ΠΡΟΣΕΧΩΣ... Μουσική για τα μάτια σας!

» 
Το IN-EDIT ξεχωρίζει μερικά μουσικά ντοκιμαντέρ, για τη σεζόν που έρχεται!
Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται ακόμη στη μέση του, ωστόσο οι προετοιμασίες για την επόμενη έκδοση του IN-EDIT, το Νοέμβριο στην Αθήνα, έχουν ξεκινήσει και είναι πυρετώδεις. Ετοιμάζοντας το πρόγραμμα του επόμενου IN-EDIT λοιπόν, ξεχωρίσαμε μερικά από τα μουσικά ντοκιμαντέρ, που θα προβληθούν στις αίθουσες τη σεζόν που έρχεται και σας τα παρουσιάζουμε! Μείνετε συντονισμένοι!
 
Στα μέσα της δεκαετίας του '60, ο Jackson C. Frank κυκλοφόρησε ένα τραγούδι- αριστούργημα της folk μουσικής. Λίγο μετά την κυκλοφορία του μοναδικού αυτού άλμπουμ, εξαφανίστηκε. Το ντοκιμαντέρ “Blues Run the Game” ακολουθεί τα βήματα του καλλιτέχνη. Ποιος ήταν τελικά o Jackson C. Frank;
Ο John William Coltrane, γνωστός και ως "Trane", είναι κορυφαίος Αμερικανός σαξοφωνίστας και συνθέτης. Το ντοκιμαντέρ αυτό, αποκαλύπτει την παγκόσμια δύναμη και την επίδραση της μουσικής του, τα πάθη, τις εμπειρίες και τις δυνάμεις, που διαμόρφωσαν τη ζωή του και τους επαναστατικούς του ήχους. Η ταινία έχει γίνει με την πλήρη συμμετοχή της οικογένειας Coltrane και την υποστήριξη των δισκογραφικών εταιριών, που κατέχουν συλλογικά το μουσικό έργο του Coltrane.
Οι Slipknot το Δεκέμβριο του 2015 έπαιξαν για πρώτη φορά στο Μεξικό. Το ντοκιμαντέρ "Day of the Gusano" καταγράφει αυτό τους το ταξίδι, την προετοιμασία αλλά και την εμφάνισή τους σε μία ιστορική για το Μεξικό συναυλία.
Η ζωή και το έργο του Ιταλού συνθέτη ταινιών Ennio Morricone, απεικονίζεται στο ντοκιμαντέρ “The Glance of Music”. Ο Morricone είναι ο γηραιότερος νικητής Όσκαρ, καθώς έλαβε το βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Best Original Score), για την ταινία “Μισητοί 8”, το 2016, σε ηλικία 87 ετών. Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες, όπως ο Terrence Malick, ο John Carpenter και ο Quentin Tarantino, αφήνοντας μια ανεξίτηλη επιρροή στη σύγχρονη κινηματογραφική μουσική.
Η κορυφαία μπάντα της heavy metal μουσικής αποφάσισε να ολοκληρώσει την 50ετή πορεία της με μία μεγάλη συναυλία στο Μπίρμιγχαμ, από όπου άλλωστε ξεκίνησε η ιστορία τους. Το ντοκιμαντέρ αυτό, καταγράφει όχι μόνο αυτή τη συναυλία και τις προετοιμασίες, που προηγήθηκαν, αλλά συναντά τα μέλη της μπάντας, που με τη σειρά τους αποκαλύπτουν άγνωστες ιστορίες από την μακρά και περιπετειώδη κοινή τους πορεία. Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να παρουσιαστεί στις 28 Σεπτεμβρίου σε 1.500 κινηματογραφικές αίθουσες σε όλον τον κόσμο.
H “Νίπι από το Νιούαρκ” (όπως την έλεγε χαϊδευτικά ο πατέρας της), ένα αφελές νεαρό κορίτσι, απροετοίμαστο για τη φήμη, κατάφερε να γίνει η “Αμερικανίδα πριγκίπισσα”, να πουλήσει δίσκους, που άγγιζαν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα και να αναδειχθεί ως η πιο βραβευμένη γυναίκα καλλιτέχνης από ποτέ. Το ντοκιμαντέρ αυτό εξετάζει πώς, τραγουδώντας και έχοντας αποκτήσει μουσική παιδεία από μικρή ηλικία, έγινε μία από τις πιο γνωστές τραγουδίστριες όλων των εποχών και αγωνίστηκε με θέματα ναρκωτικών και αλκοόλ πριν από το θάνατό της το 2012.
"Η μουσική είναι το μόνο πράγμα, που όλοι καταλαβαίνουν, χωρίς όμως όντως να το καταλαβαίνουν". Ένα από τα πιο αναμενόμενα μουσικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς, το “Score: A Film Music Documentary” παρουσιάζει μερικούς από τους πιο διακεκριμένους συνθέτες του Hollywood, τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν, αλλά και την τεράστια σημασία της κινηματογραφικής μουσικής.
Θα φανταζόσουν πως μόνο το 5% των μουσικών παραγωγών παγκοσμίως είναι γυναίκες; Μπορεί οι γυναίκες, που βρίσκονται μπροστά από τα φώτα της μουσικής βιομηχανίας να είναι ισάριθμες ή και περισσότερες από τους άντρες συναδέλφους τους, λίγο πιο πίσω όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το ντοκιμαντέρ “Play Your Gender” παρουσιάζει την ανισότητα, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, που βρίσκονται στα παρασκήνια της παγκόσμιας μουσικής.